De toren van de Hervormde kerk (bijzonder inkijkje op 4 mei)

De toren van de Hervormde kerk, 4 en 5 mei 2012

Op 4 mei maakten Arnold en ik een ommetje door het dorp. Het was net dodenherdenking geweest en we liepen een rondje o.a via de Schoolstraat en langs de Hervormde kerk. De vlag hing nog halfstok want het was nog net voor zonsondergang en we keken naar boven om te zien hoe die vlag daar hing.

Bij de vlag bleek een raampje te zijn waar net een persoon te zien was die de vlag naar binnen aan het halen was.

Arnold riep in een opwelling naar boven dat we die toren toch ook wel erg graag van de binnenkant wilden zien en dat mocht, de volgende dag mochten we terugkomen.

Op 5 mei stonden we ruim voor de afgesproken tijd buiten de Hervormde kerk te wachten want wanneer krijg je nou zo’n kans?

Meneer Iz de Boer doet dit werk hier in Zuidhorn ongeveer 5 jaar. Daarvoor heeft hij dit werk ook gedaan in Noordhorn. Omdat de vlag maar een paar keer per jaar uithangt gaat hij vaak eerst even voorverkennen in de toren.

Ik heb het twee ladders gered toen werd het me veel te hoog en te steil. Ik heb het radarwerk van de klok uitgebreid kunnen bekijken want ze moesten nog eens 5 ladders hoger. Hoe hoger hoe smaller het werd en op het laatst waren er alleen nog smalle balken om op te balanceren. Voor dit werk moet je absoluut geen hoogtevrees hebben en ook over enige koelbloedigheid beschikken!

Het is gelukt om ook een paar prachtige foto’s van Zuidhorn te maken vanuit dat raampje en een filmpje waarbij de vlag wordt binnengehaald op 5 mei.

We zijn er erg blij mee dat we deze kans hebben gekregen.