Burgemeester Swart

burgemeester_swart_verkleind

Beste bezoeker, Dag! U hebt ZUIDHORNINBEELD gevonden op internet. U bent geïnteresseerd in Zuidhorn. Misschien bent u (oud)inwoner en op zoek naar nostalgische foto’s. Of bent u het echtpaar Wegman tegengekomen met hun camera en nieuwsgierig naar het tijdsbeeld van Zuidhorn in de jaren 2011/2012. Als burgemeester van de gemeente Zuidhorn draag ik het initiatief van Arnold en Rolinka Wegman een warm hart toe. Ik heb veel waardering voor hun enthousiasme en inzet. De digitale ontwikkeling staat niet stil. Het is in deze tijd dan ook belangrijk om (historisch) fotomateriaal digitaal te archiveren. Door deze website zijn de vele foto’s, anekdotes en wetenswaardigheden bovendien toegankelijk voor iedereen. Wilt u nog meer weten over Zuidhorn? Via internet is de gemeente te vinden op zuidhorn.nl In ons digitale loket kunt u steeds meer zaken digitaal aanvragen. Actuele adresgegevens van verenigingen en organisaties zijn te vinden in de digitale gemeentegids. In huis-aan-huisblad Het Westerkwartier publiceert de gemeente wekelijks haar bekendmakingen en actuele informatie over (raads)vergaderingen, bijeenkomsten, plannen, projecten en activiteiten. Hebt u suggesties of opmerkingen? Mail deze dan naar [email protected] De gemeente staat open voor uw ideeën en mening. Veel plezier toegewenst bij het bezoeken van deze website! Bert Swart, burgemeester van de gemeente Zuidhorn

2012_03-15_burg-_b-zwart_3b

_____________________________________________________________________________________________________

Helaas is op 29 juni 2017  Burgemeester Bert Swart van Zuidhorn overleden. Hij is 61 jaar geworden. Swart was ongeneeslijk ziek.

Verklaring gemeente Zuidhorn ‘Met groot verdriet en diepe verslagenheid laten we weten dat onze burgemeester Bert Swart vandaag is overleden. Hij heeft begin juni te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek was. In korte tijd is zijn gezondheid achteruit gegaan. Bert is slechts 61 jaar geworden. We verliezen in hem een prachtig mens en een zeer geliefde en gewaardeerde burgemeester.’ ‘Betrokken en begaan met mensen’ ‘De grootste kracht van Bert Swart was zijn verbindende kwaliteit. Hij was betrokken en begaan met  mensen, binnen de gemeente en ook ver daarbuiten. Dat maakte hem geliefd bij velen. Bert was met recht en in alle opzichten een verbindend bestuurder. Met deze kwaliteit heeft hij ook het hem zo dierbare Middag-Humsterland in zijn geheel weten toe te voegen aan de nieuwe gemeente Westerkwartier. Bert was er vooral voor de inwoners. Een prachtig mens met veel humor en een fijne burgemeester met oog en oor voor anderen. Hij was trots op de gemeente en haar inwoners. Hij vond het een feest burgemeester van de gemeente Zuidhorn te mogen zijn. Samen met zijn vrouw Paula verheugde hij zich op het burgemeesterschap van de gemeente Midden-Drenthe. Deze mooie kans is hem helaas niet gegund.’ Sinds 2011 burgemeester van Zuidhorn Swart was sinds 2011 burgemeester van Zuidhorn en zou per 1 juli burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe worden. Nadat bekend werd dat hij ongeneeslijk ziek was, besloot hij af te zien van die functie. Swart was van 1994 tot en met 1998 raadslid in Winsum, waar hij vervolgens tot 2004 wethouder was. In 2004 werd Swart burgemeester op Schiermonnikoog.